A
Are you interested in higher education in the United States? The following advice might help you.
● College, University or Institute
College and universities offer undergraduate degrees in arts and sciences. And both can help prepare young people to earn a living. But many colleges don't offer graduate studies. Universities are generally bigger, offer more programs and do more research. An institute of technology can offer a wide choice of programs and activities. Seventy-five percent of freshmen go there with a strong interest and involvement in the arts.
● The Application Process
International admissions officers advise students to apply to at least three schools. You may be able to apply online and pay the application charge with a credit card, or by mail. You should study the websites of schools to find information about how and when to apply, how much it will cost and whether any financial aid is available.
● Get a Student Card
If you request a visa for the first time, you will have to go to an American embassy or consulate(领事馆). You will need to bring a government form sent to you by your American school that shows you have been accepted. A consular official will also take your picture and your fingerprints. You will also need banking and tax records that show you have enough money to pay for your education.
● Financial Aid
American schools provide aid, like scholarships, fellowships, to almost half of foreign graduate students, but only ten percent of undergraduates. But grants, which, unlike a loan, does not have to be paid.
1. It can be inferred from the passage that American colleges and universities .
A. have their own origins in institutes of technology
B. have both similarities and differences
C. can offer a wide choice of programs and activities
D. provide about seventy-five percent students with art courses
2. To apply for a vise for the first time, you'll have to do the following things EXCEPT .
A. paying an American embassy or consulate some money
B. taking your picture and your fingerprints
C. showing a government form given by the American school admitting you
D. providing evidence that you have enough money to pay for your education
3. The purpose of the passage is .
A. to make some money B. to provide foreign students with a guide
C. to improve education quality D. to attract foreign visitors to America
【答案】1. B 2. A 3. B
【解析】
这是一篇说明文。本文主要向我们介绍了美国的高等教育,并给出了申请流程,获得学生证的方法以及财政援助的方法,给国外的学生一些指导。
【1题详解】
细节理解题。根据第二段第一句College and universities offer undergraduate degrees in arts and sciences.And both can help prepare young people to earn a living.But many colleges don't offer graduate studies.Universities are generally bigger,offer more programs and do more research可知,它们提供艺术和科学本科学位,都可以帮助青年人谋生。但是,许多College不提供研究生学习.universities多样性大,提供更多的课程,做更多的研究。故colleges和universities有相同点和不同点,所以B选项是正确的。
【2题详解】
细节理解题。根据第四段第一句If you requesting a visa for the first time,you will have to go to an American embassy or consulate(领事馆).You will need to bring a government form sent to you by your American school that shows you have been accepted.A consular official will also take your picture and your fingerprints.You will also need banking and tax records that show you have enough money to pay for your education.可知,如果您是首次申请签证,您必须前往美国使领馆(领事馆)。您需要携带美国学校寄给您的政府表格,显示您已被接受。领事馆官员还会拿你的照片和你的指纹。你还需要银行和税务记录,显示你有足够的钱来支付你的教育费用。故不包括支付给美国大使馆或领事馆一些钱,故选A。
【3题详解】
主旨大意题。根据全文内容可知,本文主要向我们介绍了美国的高等教育,并给出了申请流程,获得学生证的方法以及财政援助的方法,给国外的学生一些指导。所以B选项是正确的。