A
(2019·安徽亳州高一质量检测)Our new house in Venice is by the side of the little San Cassian canal and a small square of the same name. We have a door which leads onto the street and two entrances from the water. One runs under a rounded arch (拱门) into the ground floor of the house, which, as is customary in the city, is used instead of a cellar for storing things. The second is used for our business activities and it is located in another building which has three floors.

The house is almost 200 years old. It has beautiful arched windows and green-painted shutters to keep out the cruel summer heat. When I lie in bed at night, I can hear the songs of the passing gondoliers and the conversations in the square nearby. I understand why Uncle Leo runs his business here. The prices are not too high. The location of the house is near the city centre and easy to find. Besides, the printing trade has many roots in this area of Venice, even if some of the old publishers from the area are no longer there.
Venice is like a large copy of our old library at home in Spain, full of dark corners and unexpected surprises, some very close to me. Last night, while searching in the corners of the house, I found a single copy of Aristotle's Poetics, published in the city in 1502. I raced to Uncle Leo with my discovery and a smile almost appeared on his face. “A find, boy! This'll fetch good money when I sell it down in the market.”
“May I read a little first, sir?” I asked, feeling worried. Leo has a frightening manner at times.
“Books are for selling, not reading,” he replied immediately. But at least I had it for the night, since the dealers were by that time closed.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者在威尼斯的新家,以及新家周边充满威尼斯特点的风土人情。
21.What does the underlined word “it” in Paragraph 1 refer to?
A.A cellar. B.An arch.
C.A floor. D.An entrance.
答案:D 指代判断题。此处的it和该句句首的“The second”指代同一物;根据本段中的“two entrances from the water. One runs ... The second is ...”可知,此处it指代“入口”。故选D。
22.What do we know about the author's house in Venice?
A.It has a long history.
B.It's in a very bad location.
C.It has an underground storeroom.
D.It can be very hot in the summer.
答案:A 细节理解题。根据第二段第一句可知,作者在威尼斯的房子有着悠久的历史。故选A。
23.What does the discovery of the book show about Uncle Leo?
A.He has problems with money.
B.He has a good sense of humour.
C.His main interest is making money.
D.His manner of dealing with people is frightening.
答案:C 推理判断题。根据作者的叔叔在第三段说的“This'll fetch good money when I sell it down in the market.”以及最后一段中的“Books are for selling, not reading”可知,他的主要兴趣是挣钱。故选C。