A
Who can resist the temptation to travel back to a long time ago in a galaxy far, far away, be a hero and save the world?
Welcome to the world of Star Wars, one of the most famous movie series in the West.After six hit movies from previous director George Lucas, the section, Star Wars: The Force Awakens, came out on December 18th in the US and January 9th in China.
The first three movies of the Star Wars series follow another young man, Luke Skywalker, as he tries to destroy evil.
In many Englishspeaking countries, references are made to the movies without even thinking—someone might say “may the Force be with you”,for example, to wish you luck.The Force is a special power of the heroic Jedi, a group of warriors that Luck belongs to.It allows them to do things like moving objects with the mind, seeing without using eyes and jumping to a great height.
And if you need more proof of Star Wars’ influence, look no further than the fact that in a survey in the UK, some 390,000 people said that their religion was Jedi, making it the fourthlargest religion in the country.
The _reach of Star Wars doesn’t end there.Since making its debut(首映) in 1977, Star Wars has redefined modern movies.Lucas and his team set a new standard that many have followed and built upon.The Space.com website also mentioned that Star Wars was the first big movie trilogy(三部曲),leading the way for The Lord of the Rings and The Matrix, among others.
At its heart, Star Wars is a tale of good versus(对抗) evil.In the first three movies, Luke, a young farm boy, is destined to take on the evil Darth Vader.However, Vader is in fact Luke’s father, Anakin Skywalker, a oncegood man who has turned to the dark side.In The Force Awakens, a new generation of Jedi fights against a new evil and Luke returns.
【解题导语】 文章主要介绍了星球大战系列电影并解释了它们如此受欢迎的原因。
21.The writer wrote the story mainly to ________.
A.compare three new movies
B.describe the plot of a new movie
C.state what makes heroes in movies young
D.explain why the Star Wars became popular
D 解析:写作意图题。根据第四、五、六段的内容可知,本文解释了星球大战系列电影受欢迎的原因,故选D。
22.What does the underlined word “reach” in Paragraph 6 probably mean?
A.influence B.religion
C.reference D.tale
A 解析:词义猜测题。根据第五段第一句的“And if you need more proof of Star Wars’ influence”可知,本段主要讲了星球大战系列电影的影响,第六段首句承接第五段,意为“但星球大战系列电影的影响不止于此”,故选A。
23.From the article, it can be concluded that ________.
A.“may the Force be with you” is used to praise people
B.no special effects have been used in Star Wars
C.the Star Wars series center on fights between good and evil
D.many British like all the heroes of Star Wars
C 解析:推理判断题。根据最后一段的第一句“At its heart, Star Wars is a tale of good versus(对抗) evil.”可知,星球大战系列电影的主题是正义对抗邪恶,故选C。