用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)2019-2020学年高中Unit1WomenofachievementSectionⅢGrammar练习必修4(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
1个贡献点 立即下载
1个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本新人教版(现行教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小948 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2020/5/16 14:51:26
    下载统计今日0 总计1
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介
A
Maricel Apatan, 22, stands in the kitchen of the Edsa Shangri­La Hotel in Manila, preparing to decorate a cheese cake. It would seem to be a routine task for a cake chef, but Maricel is no ordinary chef—she has no hands.
Maricel has come a long way since the day in September 2000 when she and her uncle were attacked near their farm. Fortunately, both of them survived, but the 11­year­old girl lost her hands. In 2004, she entered a Manila training centre for people with disabilities. She learned how to write and do housework and, more importantly, came to terms with her disability.
After graduating from high school, she took a two­year Hotel and Restaurant Management course and flourished even though she was the only disabled student in the course. After she moved back to Manila to continue her studies, the media started reporting on this determined young woman. She didn't shy away from the attention. “I wanted others living with disabilities to believe it's possible to live a normal life,” Maricel says.
When managers at the Edsa Shangri­La Hotel saw Maricel on television, they hired her as part of the hotel's Care for People project. She has also accomplished her goal of inspiring others. One of them is Ronelyn Calumpiano, a 21­year­old with cerebral palsy (脑瘫). She saw Maricel on television and was moved by her confidence. Ronelyn will soon start classes and is already planning a career in IT.
Maricel's three younger sisters have moved to Manila. She pays for the rent of their small apartment, while their parents look after their family farm in Mindanao. “It is difficult to make ends meet, but I won't lose hope. I believe anything is possible if you dream, work hard and pray.”
【语篇解读】 本文为一篇关于人物介绍的记叙文。22岁的玛丽切尔是一位失去了双手的残疾人,但是她没有放弃希望,努力自立自强。受到她的鼓舞,另一位残疾女孩也立志要在IT行业寻找自己的发展空间。
1.“Maricel is no ordinary chef ” because_________.
A.she is better than other chefs
B.she is physically disabled
C.she can do a routine task
D.she is good at decorating cakes
解析:选B 细节理解题。由第一段最后一句话可知,玛丽切尔并非普通人,她是一个残疾人。
2.Which of the following is NOT true about Maricel?
A.She survived while her uncle did not.
B.She didn't shy away from public attention.
C.She has inspired some disabled people.
D.She managed to make a living by herself.
解析:选A 细节理解题。由第二段第二句话“Fortunately, both of them survived, but the 11­year­old girl lost her hands.”可知他们二人都幸存了下来,所以A项说法有误。
3.The underlined word “flourished” in Paragraph 3 is similar to “________”.
A.was rejected                      B.was employed
C.recovered well                     D.developed well
解析:选D 词义猜测题。由画线词所在句中的“even though”可知前后语意为转折关系,由此可知“尽管她是班里唯一的一名残疾学生,但是她发展得不错”。
4.What does the author want to tell us in the text?
A.We should be determined and never lose hope.
B.We shouldn't look down upon the disabled.
C.We should help those who suffer from disabilities.
D.We should feel sympathetic for the unfortunate.
解析:选A 推理判断题。由文章大意可知,我们应当向Maricel学习,学习她坚强的毅力和不放弃的精神。
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册