A
Last year my wife and I spent a most interesting month in Turkey. Before we left, we were reminded of the difficulties of driving in Turkey. We certainly did not find this to be the case and, except for a few places in faraway mountain areas, the roads were wide, and wellpaved (铺设). We drove for 12 days along the Western Coast of Turkey and had no problems at all. We found the Turkish drivers to be very polite and well educated. We also found that eating lunch in the smaller towns was difficult, so we picnicked almost every day.
The following day after our arrival was Turkey's Children's Day, started by Mustafa Kemal Ataturk. Ataturk loved children and he often said:“Children are a new beginning of tomorrow.” He even dedicated (奉献) the day 23rd of April to the children which is celebrated as Children's Day.
On that day certain children are picked to take over the places of the government, and a lucky kid will be the president of Turkey for a whole day. He can decide what's going to happen and whether or not he is going to have the president next to him. There are a very large number of possibilities of things he can do but some shops aren't open because they are celebrating the day as well.
All in all, it was a more enjoyable trip. I would recommend (推荐) a trip to Turkey to anyone with an adventurous (冒险的) spirit!
【语篇解读】 本文是一篇游记题材的记叙文。作者讲述了自己和妻子在土耳其旅行时的经历,并描写了土耳其共和国儿童节的特殊所在。
1.Before the author and his wife went on a trip to Turkey, they were told that .
A.it was difficult to travel in Turkey
B.it was not easy to drive in Turkey
C.the streets in Turkey were dangerous
D.there were many mountainous roads
解析:选B 细节理解题。根据第一段第二句话“Before we left, we were reminded of the difficulties of driving in Turkey.”可知,作者夫妇在去土耳其旅行前就被告知在土耳其驾车有困难,故选B。
2.Which of the following is TRUE according to the first paragraph?
A.Places in mountain areas were difficult to reach.
B.The couple drove for 12 days during their journey.
C.The Turkish drivers had good manners.
D.It was difficult to eat meals in Turkey.
解析:选C 细节理解题。由“We found the Turkish drivers to be very polite and well educated.”可知,土耳其司机讲礼貌、有教养,所以选C。
3.The underlined word “He” in Paragraph 3 refers to .
A.every one of us B.the government
C.the president of Turkey D.the lucky child
解析:选D 代词指代题。此处He指代前文所说的a lucky kid,所以选D。
4.What can be inferred from the passage?
A.The couple had no difficulty making their way in Turkey.
B.Turkey's Children's Day falls on the 22nd of April.
C.The author joined in celebrating Children's Day.
D.On Turkey's Children's Day everyone was busy.
解析:选A 推理判断题。根据第一段的“We drove for 12 days along the Western Coast of Turkey and had no problems at all.”可知A项正确。