A
Packaging(包装) is an important form of advertising. A package can sometimes motivate someone to buy a product. For example, a small child may ask for a breakfast food that comes in a box with a picture of a TV character. The child is more interested in the picture than in breakfast food. Pictures for children to color or cut out, games printed on a package, or small gifts inside a box also motivate many children to buy products or to ask their parents for them.Some packages suggest that a buyer will get something for nothing. Food products sold in reusable containers are examples of this. Although a similar product in a plain container might cost less, people often prefer to buy the product in a reusable glass or dish, because they believe the container is free. However, the cost of the container is added to the cost of the product. The size of a package also motivates a buyer. Maybe the package has “Economy Size” or “Family Size” printed on it. This suggests that the large size has the most products for least money. But that is not always true. To find out, a buyer has to know how the product is sold and the price of the basic unit.
The information on the package should provide some answers. But the important thing for any buyer to remember is that a package is often an advertisement. The words and the pictures do not tell the whole story. Only the products inside can do that.
语篇导读
本文为说明文,主要介绍了广告的一种重要形式——包装的作用及消费者应当如何认识和对待包装所提供的信息。
21.What does the underlined sentence “a buyer will get something for nothing” in Paragraph 1 most probably mean?
A.A buyer will get something useful free of charge.
B.A buyer will get what he pays for.
C.A buyer will gain more than he loses.
D.A buyer will not get what he wants.
解析 A 句意理解题。根据文章举的例子可知,有些包装会给消费者造成可以免费得到附赠品的错觉,故选A项。
22.Why are people likely to buy the product sold in a glass or dish?
A.Because they believe the cost of the container is included in the cost of the product.
B.Because the container is too attractive.
C.Because they think they can get the container without paying money.
D.Because they have no other choices.
解析 C 细节理解题。根据第一段第八句中的because they believe the container is free可知,人们喜欢买装在玻璃制品或盘子里的商品,因为他们觉得容器是免费的,故选C项。
23.What suggestion does the author give in the passage?
A.It's not good to buy the product which is sold in a glass or dish.
B.The quality of a container has nothing to do with the quality of the product.
C.The best choice for a buyer is to buy a product in a plain package.
D.A buyer should buy what he needs most rather than a welldesigned package.
解析 C 推理判断题。根据最后一段最后三句可知,作者认为包装只是一种广告,上面的图案和文字并不代表真实产品质量,只有包装里面的产品可以说明。由此可推出,作者建议顾客购买带有简单包装的商品,故选C项。