A
National Space Center, Leicester
An interactive museum of super-size space experiences: from a giant planet Earth you can touch to the UK’s biggest domed planetarium (穹顶天文台) and a 42-meter rocket tower. You can’t miss the latter as you drive into Leicester—the structure looks like it’s wrapped in giant inflatable pillows. Inside, it houses Blue Streak and Thor Able rockets. Take in the full scale of them by riding a glass-sided lift up to the viewing platform. Elsewhere, there are six galleries with plenty of buttons to press and screens to touch. It’s all under cover so it’s a good place to visit on a rainy day!
What about lunch?
The Boosters Cafe serves reasonably priced hot and cold snacks and drinks (hot dog from £4.95, plus jacket potatoes, soups, sandwiches and salads)at the foot of the center’s two rockets The cafe offers vegetarian and vegan options too.
Getting there
There is a regular bus service (No.54 with a stop two minutes’ walk from the center, as well as a park and ride service from Birstall. East Midlands Trains and Cross-Country Trains operate services to Leicester station, from which the center is a 25-minute bus ride. If driving, it’s just off the A6, north of the city center. Parking is £3 for the day.
Value for money
It’s not cheap- adult: £15, 5 to 16-year-olds: £12, but once you’ve paid you can revisit as many times as you want in a year, and admission is free for kids under five.
Opening hours
10 am—4 pm Monday to Friday, 10 am—5 pm weekends and school holidays.
1. Which of the following CANNOT be found when you visit the National Space Center?
A. A big inflatable pillow. B. A domed planetarium.
C. The Boosters Cafe. D. A high rocket tower.
2. Which of the following statements is TRUE according to the article?
A. Visitors can arrive at the entrance to the center by only taking the No.54 bus.
B. It takes visitors 25 minutes to get to the center from Leicester station by riding a bike.
C. Snacks and drinks are served at reasonable prices.
D. Although the parking fee is reasonable, there are limited parking lots.
3. If a couple want to take their daughter a primary school student, and 15-year-old son to the space center, how much will they spend on the tickets?
A. £45. B. £57. C. £42. D. £54
【答案】1. A 2. C 3. D
【解析】
这是一篇应用文。文章对于参观莱斯特国家航天中心的游览项目、午餐、到达方式、门票价格以及开放时间进行了介绍。
【1题详解】
细节理解题。根据第一段You can’t miss the latter as you drive into Leicester—the structure looks like it’s wrapped in giant inflatable pillows.(当你开车进入莱斯特时,你绝对不会错过后者——这座建筑看起来像是被巨大的充气枕头包裹着)可知这里是在描述建筑物的外观像是被巨大的充气枕头包裹着,而不是在国家航天中心可以看到一个巨大的充气枕头。所以当你参观国家航天中心时,“一个大的充气枕头”是找不到的。故选A。
【2题详解】
细节理解题。根据What about lunch?部分The Boosters Cafe serves reasonably priced hot and cold snacks and drinks(Boosters咖啡馆提供价格合理的冷热小吃和饮料)可知C选项“小吃和饮料价格合理”表述正确。故选C。
【3题详解】
细节理解题。根据Value for money部分It’s not cheap- adult: £15, 5 to 16-year-olds: £12, but once you’ve paid you can revisit as many times as you want in a year, and admission is free for kids under five.(这并不便宜——成人:15英镑,5至16岁的孩子:12英镑,但一旦你付了钱,你可以在一年内任意多次重访,5岁以下的儿童免费入场)可知如果一对夫妇想带着女儿一个小学生,和15岁的儿子去太空中心,他们需要买票花费:15+15+12+12=54。故选D。