B
When planning a vacation,many people consider the popular tourist sites they want to visit.But that’s not what my husband and I did when we planned our vacation to Japan.We thought about the kind of farm we wanted to visit.
Ours was far from a typical (典型的) vacation.We were WWOOFing!WWOOF stands for World Wide Opportunities on Organic Farms.The organization connects people interested in organic farming.Volunteers,known as WWOOFers,help their hosts with daily activities.These include everything from baking bread to picking vegetables.Hosts provide volunteers with food and provide a place for them to stay.
My husband and I certainly felt like family when our host met us at the train station.She told us to call her OkasanMom.Likewise,we called her husband OtosanDad.Okasan and Otosan own an organic vegetable farm that tries to provide the local people with fresh,healthy food.When no WWOOFers are around to help,the farm work is done only by Otosan and Okasan.As part of the family,we were able to enjoy the fruits of our labor at every meal.Eating fresh vegetables three times a day combined with six hours of farm work,certainly did our bodies good.We planted vegetables and cleared rocks from fields.We also packed the vegetables so they could be sold at the market.
Perhaps the most challenging thing we did was weeding a rice field.It was quite challenging because the leaves and roots of the weeds look very similar to the rice.It’s not until both plants are mature (成熟的) that you can clearly tell them apart—only one produces rice.
WWOOFing is unlike anything I’ve ever done before,and I can’t wait to do it again!Let’s WWOOF!
语篇解读 本文是记叙文。作者主要介绍了自己和丈夫在日本有机农场帮农场主干活来换取食宿的经历。
25.What do we know about WWOOF?
A.It belongs to a Japanese farm.
B.It helps the poor do farm work.
C.It provides tourists with hotels.
D.It is an organization connected with farming.
解析: 细节理解题。根据第二段中的“WWOOF stands for World Wide Opportunities on Organic Farms.The organization connects people interested in organic farming”可知,世界有机农场组织是一个有关农业的组织。
答案: D
26.What can we infer from Paragraph 3 about Okasan and Otosan’s farm?
A.It benefits both the locals and WWOOFers.
B.It attracts many visitors every day.
C.It provides free food for the locals.
D.It is supported by the government.
解析: 推理判断题。根据第三段中的“Okasan and Otosan own an organic vegetable farm that tries to provide the local people with fresh,healthy food”及“Eating fresh vegetables three times a day...certainly did our bodies good”可知,这个家庭农场对当地人和世界有机农场组织的志愿者都有益。
答案: A
27.What does Paragraph 4 mainly talk about?
A.The method of producing rice.
B.The hard time of the farm family.
C.The difficulties in weeding a rice field.
D.The most challenging thing for WWOOF.
解析: 段落大意题。根据倒数第二段中的“the most challenging thing we did was weeding a rice field”可知,该段主要是描述在有机农场干活遇到的最大挑战——在水稻地里除草。
答案: C
28.The author would most likely describe her WWOOFing as__________.
A.satisfying B.worrying
C.boring D.tiring
解析: 推理判断题。根据最后一段中的“WWOOFing is unlike anything I’ve ever done before,and I can’t wait to do it again”可知,作者对她的这次有机农场经历很满意。
答案: A