用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试卷 >> 英语试卷
高中英语编辑
河南省天一大联考2019-2020学年高二阶段性测试试题四(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗5金币 立即下载
3个贡献点 立即下载
3个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试卷
    资源子类名校月考
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高二年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1016 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2021/6/9 10:04:23
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

A

The history of the Louvre Museum, which today contains one of the most important art collections in the world, dates back to the Middle Ages. Built in 1190 as a fortress(堡垒)protect Paris from the Vikings, it was transformed  into a palace by Francesco I. Since then, for four centuries, French kings and emperors have expanded it. The glass pyramid of I. M. Pei was added to the courtyard of honor in 1989. All galleries can be reached from here.

The glass pyramid

The projects for the monetization and expansion of the Louvre date back to 1981. They included the construction of a main entrance to the museum. The American architect of Chinese originI. M. Peiwas in charge of the project. Pei designed a pyramid that had to become an entrance to the museum. Its glass walls allow visitors to admire the surrounding historic buildings and to light up the entrance hall.

The Louvre collection

The Louvre treasures can date back to the collection of Francesco I (15151547), who bought many Italian paintings. During the rule of Louis XIV ( 16431715) this amounted to only 200 artworks, but it also increased as a result of donations and purchases. It was opened for the first time to the public in 1793. Since then the Louvre collection has been continuously enriched.

The fallen guide

The main entrance is under the glass pyramid. The artworks are exposed on four floors: the display rooms of the artworks are organized according to the countries they are from. There are eight sections in all. The European painters’ collection is very large, with 40 percent of French works, while the collection of sculptures is less complete.

1. What does the first paragraph say about the Louvre Museum?

A. It was first intended as a royal palace.

B. It has a history of less than ten centuries.

C. It has the largest art collection worldwide.

D. It experienced nonstop expansion in the past.

2. Which of the following in a function of the glass wills of the pyramid?

A. Acting as a good viewpoint.                B. Making visitors move faster.

C. Making the entrance hall less bright.      D. Preventing heat by reflecting sunlight.

3. The arrangement of the display rooms is based on the artworks’        .

A. historic values                            B. cultural meanings

C. countries of origin                        D. levels of perfection

【答案】1. B    2. A    3. C

【解析】

本文是一篇说明文,文章主要介绍了罗浮宫博物馆的历史。罗浮宫博物馆的历史可以追溯到中世纪,它是世界上最重要的艺术收藏之一。

1题详解】

计算题。根据第一段中Built in 1190 as a fortress(堡垒)protect Paris from the Vikings, it was transformed  into a palace by Francesco I.The glass pyramid of I. M. Pei was added to the courtyard of honor in 1989. All galleries can be reached from here.可知,the Louvre Museum有不到10个世纪的历史。故选B

2题详解】

推理判断题。根据The glass pyramid中最后一句Its glass walls allow visitors to admire the surrounding historic buildings and to light up the entrance hall.可知,金字塔的玻璃愿望可以作为一个好的景点。故选A

3题详解】

细节理解题。根据The fallen guideThe artworks are exposed on four floors: the display rooms of the artworks are organized according to the countries they are from.可知,展示室的布置是基于这些艺术品的原产国。故选C.

  • 暂时没有相关评论
精品专题

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册