用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试卷 >> 英语试卷
高中英语编辑
江苏省南京市2020-2021学年高二上学期阶段监测试模拟试题(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗5金币 立即下载
3个贡献点 立即下载
3个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试卷
    资源子类名校月考
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高二年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1005 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2021/6/9 10:15:18
    下载统计今日0 总计1
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

A

For several monthsCara has been working up the courage to approach her mom about what she saw on Instagram.Not long agothe 11­-year­-old girllike all the other kids in this storydiscovered that her mom had been posting her photos for much of her life.Ive wanted to bring it up.Its strange to see myself up thereand sometimes there are pictures I dont like of myselfshe said.

Like most other modern kidsCara grew up immersed in social media.While many kids may not yet have accounts themselvestheir parentsschoolssports teamsand organizations have been organizing an online presence for them since birth.The shock of realizing that details about your life have been shared online without your permission or knowledge has become an important experience in the lives of many teenagers.Recently a parenting blogger(博主) wrote in a Washington Post essay that despite(不顾) her 14­year­old daughters horror at discovering that her mother had shared years of highly personal stories and information about her onlineshe simply could not stop posting on her blog and social media.The writer said that promising her daughter that she would stop posting her publicly on the Internet would mean shutting down a vital part of herselfwhich isnt necessarily good for herself or her daughter.

But its not just crazy mommy bloggers who construct a childs online identityplenty of average parents do the same.Theres even a special word for it: sharenting.Almost a quarter of children begin their digital lives when parents upload their photos to the Internetaccording to a study conducted by the Internet­security firm AVG.The study also found that 92 percent of kids under the age of 2 already have their own unique digital identity.

1. How does Cara feel about her moms behavior?

A. Its aggressive.                          B. Its appropriate.

C. Its annoying.                            D. Its favorable.

2. Who are fond of sharenting?

A. A quarter of students.

B. Most ordinary parents.

C. Kids under the age of 2.

D. Some crazy bloggers.

3. Which of the following can be the best title for the text?

A. Childrens New Trouble

B. Social Media

C. Kids Online Performance

D. Mommy Bloggers

【答案】1. C    2. B    3. A

【解析】

这是一篇夹叙夹议文。文章主要讲了青少年在自己毫不知情的情况下,个人信息和照片就被父母发布在了网上,这是孩子们的新烦恼。

1题详解】

推理判断题。根据第一段最后两句I’ve wanted to bring it up. Its strange to see myself up thereand sometimes there are pictures I dont like of myself(我一直想提这件事。看到自己的照片被放在那里感觉很奇怪,有时候有些照片是我不喜欢的)可推断出,Cara对她母亲把自己的照片放在网上感到很生气,故选C

2题详解】

细节理解题。根据最后一段But its not just crazy mommy bloggers who construct a childs online identityplenty of average parents do the same.(但不仅仅是疯狂的妈妈博主们建立了一个孩子的网络身份,很多普通的父母也在做同样的事情。)可知,大多数普通的父母都喜欢在网络上分享信息和照片。故选B

3题详解】

主旨大意题。第二段第三句“The shock of realizing that details about your life have been shared online without your permission or knowledge has become an important experience in the lives of many teenagers.意识到自己的生活细节在未经你允许或不知情的情况下被分享到网上,这种震惊已经成为许多青少年生活中的重要经历。)是全文的主题句,结合全文内容可知,这篇文章主要讲了青少年在自己毫不知情的情况下,个人信息和照片就被父母发布在了网上,这是孩子们的新烦恼,A孩子们的新烦恼作标题最佳。故选A

  • 暂时没有相关评论
精品专题

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册