Ⅰ.完形填空
(2020·山东省第一次模考)My name is Miranda Gibson.  I have been at the top of a tree for five months. Some people might wonder     1     on earth I would   choose to do that.
I have walked through this forest many times.  On 12 December, 2011,    2    rolled  into  the  forest  and  the  destruction  (摧毁) began. I couldn't      3     the thought that these forests would be     4      forever. So, on 14 December, 2011, I packed up my life,    5     of my job plans, and climbed 60 meters to the top of this tree. I have been here ever since.
Life in the tree top can be     6    at times.  I have times when I    feel frustrated (沮丧) and wish I could      7    , to anywhere, just   have a      8     of scenery for a minute! There are times too, when I   feel terribly     9    . I miss my friends and family.     10      these   times, I find myself loving the      11    .
Living on the tree has been inspiring. I am willing to     12     up   here for as long as it takes,     13     I honestly hope it won't be too      14     before I can put my feet on the ground below and stand in a forest that will never be      15    .
[语篇解读] 本文是一篇记叙文,主要介绍作者为了保护森林,反对砍伐,在树上生活了五个月的经历和感受。
1. A.why                       B.when
    C.how                               D.where
解析:根据语境可知,此处指一些人可能想弄明白作者究竟为什么选择这样做,故选why。
答案:A
2.A   .water                           B.animals
    C.machinery                         D.tourists
解析:根据下文中的“rolled into the forest and the destruction began”可知,此处指的应是机器(machinery)开进森林,开始伐木,摧毁森林。
答案:C
3. A.bear                              B.help
    C.keep                              D.spare
解析:这些森林将永远消失的情况作者想都不敢想。bear“承受,忍受”,符合语境。
答案:A
4. A.sold                              B.stolen
    C.protected                         D.lost
解析:参见上题解析。
答案:D
5. A.grew out                          B.fell short
    C.ran out                           D.let go
解析:因此,在2011年12月14日,作者放弃了自己的生活,放弃了工作计划,爬了60米到达树顶。let go of“放弃,摒弃”,符合语境。
答案:D
6. A.refreshing                        B.risky
    C.challenging                       D.rewarding
解析:根据下文中的“I have times when I feel frustrated...miss my friends and family”可知,树上的生活是具有挑战性的。refreshing“令人耳目一新的”;risky“冒险的”;challenging“具有挑战性的”;rewarding“值得做的”。
答案:C
7. A.get up                            B.get away
    C.give in                           D.give up
解析:作者有时会感到沮丧,她想逃离到任何地方,换个风景看看。get up“起床,起来”;get away“逃离”;give in“屈服,投降”;give up“放弃”。
答案:B
8. A.change                            B.look
    C.search                            D.touch
解析:参见上题解析。
答案:A
9. A.confused                          B.nervous
    C.sorry                             D.lonely
解析:根据下文中的“I miss my friends and family”可知,作者有时会感到非常孤独,故选lonely。
答案:D
10. A.Beyond                           B.Without
     C.Despite                          D.Unlike
解析:尽管会有这些“不愉快”的时候,但作者发现自己还是蛮喜欢这种经历的。despite“即使,尽管”,符合语境。
答案:C
11. A.height                           B.experience
     C.background                       D.position
解析:参见上题解析。
答案:B
12. A.return                           B.stop
     C.stay                             D.hide
解析:根据上文中的“Living on the tree has been inspiring”及下文中的“for as long as it takes”可知,住在树上是鼓舞人心的,作者愿意待在这上面很长时间。
答案:C
13. A.but                              B.though
     C.because                          D.so
解析:根据语境可知,前后句存在语义上的转折关系,故用but。
答案:A
14. A.soon                             B.long
     C.near                             D.bad
解析:作者真的希望不久之后她能够脚踩下面的土地,站在这片永远不会被采伐的森林中。long“长时间的”,符合语境。
答案:B
15. A.moved                            B.logged
     C.burned                           D.missed
解析:参见上题解析。
答案:B