用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(人教版)新教材2021-2022学年选择性必修第一册综合检测 (二) Word版(英语 解析版)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本人教版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高二年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1063 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2021/12/3 8:41:57
    下载统计今日0 总计1
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

A

Working from a shady balcony overlooking a vast sea, with five­star restaurants and golf courses within easy reach: what better place could there be to while away the pandemic(疫情) than Barbados?

Like most of its Caribbean neighbours, Barbados has been good at keeping COVID­19 out. Normally tourism brings in more than half of its foreign earnings. Now, many tourists are banned and the economy is declining. The tourism minister, Kerrie Symmonds, puts unemployment at close to 40%.

The prime minister, Mia Mottley intends to introduce a “Welcome Stamp” for visitors to “work remotely in paradise” for up to a year. The idea is that if holidays are not possible, then maybe the island can attract wealthy office workers who no longer have to go to the office. Other Caribbean islands are considering competing plans; Bermuda has announced one.

It did not take a pandemic for some digital workers to consider moving to a beach. But before now, it was legally difficult. Getting a work permit or immigrant status meant weeks or months of form­filling. Workers had to pay Barbadian income taxes. The new procedure looks quick and easy by comparison. For a fee of $2000 for one person, or $3000 for a family, you can take your Zoom calls from a real white sandy beach, instead of merely selecting it as a virtual background. You continue paying tax according to the rules of whichever country you came from.

There will be some checks on new arrivals. We do not want the scum of the earth, but honest and respectable types says Mr Symmonds. Applicants must have health insurance, and the main breadwinner must earn at least $50000. But otherwise the gates are open. All must breathe, in this world and in this country says Ms Mottley.

( A )21The project “Welcome Stamp” is intended to ________

Ahelp the economy recover

Bcreate jobs for visitors

Ckeep COVID­19 out

Dcompete against other islands

( C )22What is needed to apply for “Welcome Stamp”

ASpending weeks getting work permit or immigrant status.

BPaying a certain amount of Barbadian income taxes.

CPaying $2000 per person, or $3000 per family.

DEarning at least $50000 per family member.

( D )23What can we learn from the passage?

ABarbados is the first to put forward the plan.

BAll healthy and wealthy people are welcome.

CIncreasing unemployment leads to an economic decline.

DIt used to be difficult for digital workers to move to Barbados.

( A )24What is the main idea of the passage?

ABarbados provides a paradise to work remotely.

BThe Caribbean islands are fighting against the pandemic.

COffice workers choose to work from the beach.

DWorking abroad becomes easier than before.

答案及解析:

【语篇解读】文章讲述了在疫情导致经济下滑的情况下,为了实现经济复苏,巴巴多斯实施了欢迎邮票项目,并介绍了这个项目的内容和申请条件。

21A 细节理解题。由第二段的“Now, many tourists are banned and the economy is declining.”可知,由于疫情影响,许多游客被禁止到来,导致经济下滑。再由第三段的The prime minister, Mia Mottley intends to introduce a Welcome Stamp for visitors to work remotely in paradise for up to a year.可知欢迎邮票是提供游客在天堂远程工作长达一年的时间。由此可推断出,欢迎邮票项目的主要目的是吸引游客到这里,游客的到来会促进经济的发展,也就是说,欢迎邮票项目旨在帮助经济复苏。故选A项。

22C 细节理解题。由第四段的The new procedure looks quick and easy by comparison. For a fee of $2000 for one person, or $3000 for a family, you can take your Zoom calls from a real white sandy beach, instead of merely selecting it as a virtual background.可推断出,申请欢迎邮票需要的是一个人付2 000美元的费用,一家人付3 000美元的费用。故选C项。

23D 细节理解题。由第四段的“It did not take a pandemic for some digital workers to consider moving to a beach. But before now, it was legally difficult.”可推断出,过去数字工作者很难搬到巴巴多斯。故选D项。

24A 主旨大意题。纵观全文可知,文章主要介绍了巴巴多斯的欢迎邮票项目。由第三段的The prime minister, Mia Mottley intends to introduce a Welcome Stamp for visitors to work remotely in paradise for up to a year.可推断出,文章主要讲述的是巴巴多斯提供了远程工作的天堂,这里的天堂指的是巴巴多斯像天堂一样美的海滩和风景。故选A项。

  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册