用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(人教版)(新教材)2021-2022必修第一册:Unit 1 Teenage Life 单元素养检测卷(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
1个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本人教版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1002 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2022/5/5 14:16:35
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

 A

I suffered from mental illness and depression when I was younger, and it totally affected my teenage years. But after a long struggle, I found a hobby that changed my life.
My depression really kicked in after my family moved to the UK when I was about 11 years old. Having to get used to life in a foreign country was very difficult. The friends I knew were gone, and the changes in my environment led to my depression. I had problems in many parts of my life, which made it impossible for me to carry on.
At that time, I didn't understand that depression was an illness. I remember a particular day when I couldn't find enough strength to get myself home from playing in the park—it felt like I was carrying the world on my shoulders.
Other times, I felt so trapped. I never really reached out for help either, as I felt that there wasn't anyone who could have helped with my situation.
What turned my life around, however, was discovering street dancing. I was introduced to it by a friend, and I started taking classes at a studio in London. After a few weeks, I began to go out and meet a lot of other dancers to practice and train with them on a regular basis. It gave me a purpose, and eventually the happiness I gained from it helped me manage my depression. The dancing helped me get my life back, focus on my studies, and get through university.
My advice to anyone who might be going through something like I was is to reach out for help. The thing about life is that it changes, and you never know what might come your way. If someone had said to me during those dark moments that I would have gone on to achieve the things I have, I wouldn't have ever believed it.
Just take each day as it comes, and remember that there's always someone, or something, out there to help you.
( C )21.How did the author deal with his depression at first?
A.He turned to his old friends for help.
B.He talked about it with his parents.
C.He put up with it by himself.
D.He read many articles about it.
( D )22.How did street dancing benefit the author?
A.It helped him find a good job.
B.It taught him how to control his emotions perfectly.
C.It let him find many true friends.
D.It cheered him up and made him feel positive.
( A )23.How might the author feel about his future?
A.Hopeful.    B.Fearful.
C.Satisfied.    D.Uncertain.
答案及解析:
【语篇解读】本文是一篇记叙文,作者一家搬到英国以后,生活上遇到了很多困难,患上了抑郁症,后来学习了街舞,街舞帮助他走出了抑郁,在文章中作者建议遇到同样问题的人:向他人求助。
21.C 推理判断题。根据文章第三、四段内容,尤其是第四段第二句I never really reached out for help either, as I felt that there wasn't anyone who could have helped with my situation.可知,作者并没有向别人求助,而是独自一人把所有事情都扛在身上,忍受了所有的痛苦。故C项正确。
22.D 推理判断题。根据文章第五段最后两句It gave me a purpose, and eventually the happiness I gained from it helped me manage my depression. The dancing helped me get my life back, focus on my studies, and get through university.可知,街舞让作者从抑郁里走了出来,让他的生活有了目标,回归到正常的生活中来,并顺利完成了大学学业。故D项正确。
23.A 推理判断题。根据文章最后一段Just take each day as it comes, and remember that there's always someone, or something, out there to help you.可知,作者建议我们接受现实,并坚信这个世界上总会有人或事来帮助你。也就是说他对未来持积极的态度。故A项正确。
 
  • 暂时没有相关评论

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册