用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试题 >> 英语试题
高中英语编辑
(新人教版)(新教材)2022综合检测选择性必修第一册(英语)
下载扣金币方式下载扣金币方式
需消耗1金币 立即下载
0个贡献点 立即下载
0个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除金币
  • 资源类别试题
    资源子类章节测试
  • 教材版本人教版(新教材)
    所属学科高中英语
  • 适用年级高二年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小51 K
    上传用户baibai9088
  • 更新时间2022/11/5 11:44:18
    下载统计今日0 总计0
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
0
0
资源简介

阅读下列短文,从每题所给的ABCD四个选项中选出最佳选项。

A

Prague is cracking!My sister was right.It is one of Europes most popular tourist attractions,which has beautiful old buildings.So far,my favourite place is Prague Castle.I think it is the largest ancient castle in the world.Prague also has a lot of cultural events,like the World Dance Festival.I went to a ballet(芭蕾舞剧) just last night.

Lily

Ive come to Shanghai at the right time.It was exciting!There are many tourists there.It has some wonderful buildings from the 1930s.Yesterday was the Dragon Boat Festival.I went on a night cruise(乘船游览) of the Huangpu River last night.I met some great people on the boat,mostly foreigners,like me.

Stan

Buenos Aires is a fun city.Im staying near the mile-long shopping street called Calle Florida.It is a great place to meet people and watch dancers perform the tango.Buenos Aires is the birthplace of the tango.

I also spent a day in the suburb of Tigre.Its about 30 km from the capital,and you can get there quickly by train.However,I chose to take a boat on the canals of the Parana Delta.

Melinda

1.What can be learned according to Lily?

A.Prague is a modern city.

B.Prague is worth visiting.

C.Prague is most famous for its ballet.

D.Prague is the second largest ancient castle in the world.

答案B

解析推理判断题。根据第一段可知,布拉格确实是欧洲最受欢迎的旅游景点之一,拥有既美丽又古老的建筑。到目前为止,“我”最喜欢的地方是布拉格城堡。这是Lily的描述,从中了解到布拉格是最受欢迎的景点之一,当然值得一游。故选B项。

2.Both Stan and Melinda    

A.took a boat trip

B.saw a lot of old buildings

C.went to a festival

D.travelled by train

答案A

解析细节理解题。根据第二段中的“I went on a night cruise of the Huangpu River last night.”和第四段中的“However,I chose to take a boat on the canals of the Parana Delta.”可知,StanMelinda两人都是坐船游览的。故选A项。

3.The passage is probably taken out of    

A.a history book

B.a news report

C.a travel website

D.a personal diary

答案C

解析推理判断题。文章以三个游历过景点的人的口吻介绍了三个著名的旅游景点,是一种广告推广,目的是让更多的人去选择这些景点,它的受众是一般的浏览者,不具有专业性和私密性。故选C项。

  • 暂时没有相关评论
精品专题

请先登录网站关闭

  忘记密码  新用户注册