第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)
A
It is our great honour that you choose to stay at Central International Hotel. We are ideally situated in Zhenru Center, one of the four centers in Shanghai, next to Shanghai West Railway Station. Tube Line 11 is only six minutes’ walk to our hotel by the sixth exit that can reach Shanghai Disneyland in a beeline(直线). On the east side of our hotel lie bus No. 107 to the downtown People’s Square, bus No. 762 to Shanghai Hongqiao International Airport, bus No. 869 to the National Exhibition Center and Tube Line 2 to Shanghai Pudong International Airport.
●Customer Satisfaction Survey
Please let us know what you need so that we can provide you with better services. Please fill out the customer satisfaction survey forms in your room.
●Environmental Protection Programmes
We are committed to environmental protection and energy saving. We encourage you to participate in our environmental protection programmes. If you are interested in it, please read the relevant information card in your room.
●Green Hotel
According to the regulations on the management of household garbage on July 1, 2019, hotel management units mustn’t actively provide consumers with disposable daily necessities(必需品). As a five-leaf Chinese Green Hotel, if you need disposable daily necessities during your stay, please call the room service on the phone for free to request or scan the robot’s 2D code(二维码)to buy.
●Room Cleaning
Your room will be cleaned daily. For immediate cleaning, please click the “Please Clean Up” service or dial room service on the phone.
●No Disturbing
If you wish to be left alone, please press the “No Disturbing button” in your room. If you do not wish to receive any calls, please call the operator on the phone.
( )1.How do you reach Disneyland directly from the hotel?
A.By bus No. 762. B.By bus No. 869.
C.By subway No. 2. D.By subway No. 11.
( )2.What can you do to join in the environmental protection program?
A.Press the button. B.Let us know your needs.
C.Read the related information card. D.Fill in the customer satisfaction survey.
( )3.How can you get free daily necessities?
A.By clicking “Please Clean Up”. B.By scanning the robot’s 2D code.
C.By calling the operator. D.By calling the room service.
【语篇解读】本文是一篇应用文,文章介绍了上海国际酒店的地理位置及部分服务项目。
1.D 细节理解题。根据第一段第三句“Tube Line 11 is only six minutes, walk to our hotel by the sixth exit that can reach Shanghai Disneyland in a beeline”可知,地铁11号线从第六个出口步行到我们酒店只需6分钟,从第六个出口也可以直接到达上海迪士尼乐园。故选D项。
2.C 细节理解题。根据第三段最后一句话“If you are interested in it, please read the relevant information card in your room. ”可知,如果您感兴趣,请到您的房间阅读相关的信息卡。故选C项。
3.D 细节理解题。根据第四段最后一句“if you need disposable daily necessities during your stay, please call the room service on the phone for free to request or scan the robot’s 2D code(二维码)to buy. ”可知,如果您在入住期间需要使用一次性日常生活用品,请拨打客房服务电话免费索取或者通过扫二维码进行购买。故选D项。