A
Recently,the UK Department of Health (DoH) says in one of its reports that measures taken to deal with the advertising of rubbish food to children seem to be taking effect — at least in terms of television advertising.According to DoH,a childthemed ad is an ad that has a connection with a children's TV programme,film,book,computer game or a licensed character,a new product or packaging designed to appeal to children.
The advertising of HFSS foods (high in fat,sugar and salt) has become something of a battleground between the industry and health defenders,with the former saying that efforts are being made to guarantee that children are targeted less,and the latter arguing that these efforts are inadequate (不适当的).
However,advertisers may be turning their attention to other media.In the press,money spent on general food and drink childthemed advertising between 2004 and 2009 increased.Annual childthemed ad spending on radio and the Internet also increased by 11 percent.
UK Public Health Minister Dawn Primarolo responded to the report,“I am pleased that there are now fewer ads on TV that are making our children fall into bad eating habits — but we must keep an eye on other types of media.I hope that the industry will continue to play its part in reducing the exposure that children have to the advertising of HFSS foods.”
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了DoH的报告中关于垃圾食品广告的争论。
1.We can learn from the text that DoH's report .
A.shows the government's attitude toward rubbish food advertising
B.stresses the responsibilities taken by the advertising industry
C.covers the effects of HFSS foods on children's health
D.concerns with children's exposure to rubbish food advertising
解析:选D 推理判断题。根据第一段第一句可知,DoH的报告涉及孩子们频繁地接触到垃圾食品广告,报告称为解决这些垃圾广告所采取的措施好像起作用了。报告中并没有涉及政府对垃圾食品广告的态度,没有提到该报告强调了广告行业应承担的责任,也没有提到HFSS食品对孩子们健康的影响。由此可排除A、B、C三项,故选D。
2.According to DoH, a childthemed ad .
A.plays a major role in children's lives
B.will influence children's buying habits
C.is designed to target child customers
D.will be banned by DoH
解析:选C 细节理解题。根据第一段最后一句可知,DoH认为,以孩子为主题的广告在设计时就是以孩子们为目标的。故选C。
3.What is the centre of the argument between the industry and health defenders?
A.The measures taken to fight against the rubbish food advertising.
B.The influence of advertisements for rubbish food on children.
C.The efforts made to reduce childthemed advertisements.
D.The efficiency of the advertising of HFSS foods to children.
解析:选C 推理判断题。根据第二段内容可知,双方争论的焦点集中在为减少以孩子为主题的广告所做的努力上。故选C。
4.We can infer from Dawn Primarolo's response to the report that .
A.the government should take further measures to solve the problem
B.TV advertising will greatly influence children's eating habits
C.he is fairly confident of the solution to the problem in the end
D.it needs the efforts from the government and the industry to solve the problem
解析:选D 推理判断题。Dawn Primarolo作为英国的Public Health Minister,他的讲话代表了政府对此事的关注,他说的话中提到了“I hope that the industry will continue to play its part ...”。这表明要解决这个问题,需要政府和企业两方面的努力。故选D。