阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Teens For Planet Earth
This is a social networking site for teenagers who want to get involved in protecting our planet.They can connect with other greenminded teens,choose a project or create their own.Teens For Planet Earth encourages young people to get busy in their own communities.They offer guidance on local projects with categories such as habitats,animals,water and education.Awards are given to active members.
Meez
At Meez,teens can create their own avatars(头像),rooms and virtual pets.It is a social community of creative people that combines avatars,virtual worlds and games.Meez offers contests and chat as well as homework help,a fashion central and a writers' corner.A chat area for younger teens is available.Other areas are music,geek(极客)central,art and sports.
Cyberteens
Cyberteens is another cool site that celebrates the teen years.Here teenagers can find community,games,and news.There is a link called creativity where teens can share their poems,stories,photos and artwork.The cool links section offers a huge variety of options to the curious teens.This site also has surveys and helps with jobs and school work.
Student.com
Student.com is a resource site for teens and high school students.Its social network has over 900,000 members.Members earn points to win prizes just by browsing and they offer several multiplayer games.Points are used to buy items at auction(拍卖会).Student.com is filled with useful information and articles.
【语篇解读】 本文是一篇应用文。主要介绍了四个在社会生活方面提供给年轻人各种帮助的网站。
1.What is Teens For Planet Earth aimed to?
A.Set up a project.
B.Give awards to teens.
C.Get young folks busy.
D.Give advice on local projects.
D [细节理解题。根据文章第一段“They offer guidance on local projects with categories such as habitats,animals,water and education.Awards are given to active members.”他们为当地项目提供指导,包括栖息地、动物、水和教育。奖励给积极的成员。可知,他们给当地项目提供建议,故选D。]
2.What makes Student.com special among these websites?
A.It has the most members.
B.Teens can read articles on it.
C.It offers help on school work.
D.Teens can buy things on it.
D [细节理解题。根据文章第四段“Members earn points to win prizes just by browsing and they offer several multiplayer games.Points are used to buy items at auction(拍卖会).”会员只要浏览网页就可以获得积分赢取奖品,而且他们还提供多种多人游戏。积分可以用来在拍卖会购买物品。在这些网站中,Student.com特别之处在于青少年可以在上面买东西。故选D。]
3.What can we infer about the websites mentioned in the text?
A.They provide game platforms.
B.They benefit teens in their social life.
C.They award outstanding teens.
D.They offer various study guidance.
B [推理判断题。根据文章每段的第一句可知这四个都是关于青少年的网站。结合文章主题,可以推断这四个网站使青少年在社交生活中受益。故选B。]