1.I sounded the a       as soon as I saw the smoke. 
答案:alarm
2.The birth r        is beginning to increase. 
答案:rate
3.As we all know,smoking e       our health. 
答案:endangers
4.My uncle’s illness c       us greatly. 
答案:concerns
5.Many languages including Chinese are all l       languages. 
答案:living
6.Let’s m       how tall the tree is. 
答案:measure
7.Too much p       is harmful to children. 
答案:pressure
8.Sadly,many animals are in danger of e     . 
答案:extinction